Pakhuis Santos is een pakhuis voor Braziliaanse koffie uit 1903 dat ligt tussen de Rijnhaven en de Brede Hilledijk op Katendrecht in Rotterdam. Architecten J.P. Stok Wzn en J.J. Kanters ontwierpen het pakhuis in opdracht van N.V. Blauwhoedenveem. Pakhuis Santos heeft de status van Rijksmonument, maar gaat herontwikkeld worden tot een modern designcenter.

Het Duitse designwarenhuis “Stilwerk” gaat in het rijksmonument 20 winkels op het gebied van design onderbrengen. Hiernaast komen er 18 short-stay woningen in de nieuwe opbouw.

De herontwikkeling van het Santos pakhuis is ondertussen in volle gang. Broeke Steigerbouw is één van de partners bij de realisatie van dit prestigieuze project in de Maasstad.

Heel veel kilo’s steigermaterieel aan de buitenzijde van het 32 meter hoge pand zonder ruimte voor opslag.

Qua constructie is de steiger die de mannen van Broeke Steigerbouw monteren niet het ingewikkeldst. Wat de bouw van deze steiger in Rotterdam indrukwekkend maakt, is de hoeveelheid steigermaterieel op een krappe bouwplaats. In totaal hebben de mannen van Broeke ca. 125.000 kg aan steigermaterieel verwerkt in 4.600 m2 steiger met praktisch geen ruimte voor opslag.

De oplevering van het herontwikkelde pakhuis zal plaatsvinden in 2023. Op aangeven van de aannemer zal het gehele steiger door Broeke worden gedemonteerd en afgevoerd.